XARXES SOCIALS I FORMACIÓ? (3): limitacions

Seguim analitzant el paper de les xarxes socials i la formació dels professionals de la salut, aquest cop vull parlar una mica de les possibles limitacions que poden aparèixer amb l'ús de les xarxes socials. Com en tot a la vida, hi ha coses bones i coses dolentes, potser és qüestió de dosi... de medicament a verí hi ha un pas...

M'agraden les xarxes socials, ho he dit en moltes ocasions, però sóc conscient que també tenen els seus punts febles. Després de preguntar obertament a twitter, mitjançant el hashtag #formRRSS si s'utilitzen les xarxes, m'agradaria destacar algunes idees que han sortit d'aquesta conversa en el núvol:

MATERIAL FORMAL I INFORMAL
Ja s'ha dit anteriorment, el núvol és la gran biblioteca del segle XXI, però quina biblioteca, centenars i centenars de referències, esperant que les descobreixis... massa informació per a tan poc temps.


Com diu Ruth Maya, internet és la gran font de recursos, tant formal com informal. Informació original d'institucions amb nom propi i molta informació que prové de fonts no acreditades, entre les que segur que trobes veritables joies, dóna-t'hi una volta i ho veuràs. Però aquí està el gran problema, com separar el gra de la palla. Un consell, queda't a prop dels "content curator", és a dir dels grans filtradors d'informació.

ESCLETXA DIGITAL
L'altre problema que tenim amb les xarxes socials, és pensar que són per a tothom o que tot el món està a les xarxes. Res més lluny de la veritat, només cal mirar al nostre voltant per adonar-se que en el núvol no hi som tots ni de bon tros.


SD DE ESTIC A TOTES PARTS
Més que una limitació és un consell, tant si ja estàs en xarxes com si vols començar a moure't per aquests mons digitals, no intentis estar a tot arreu i començar a obrir-te perfils per tot arreu, llevat que siguis multifunció de veritat. El més recomanable és intentar començar a poc a poc, mirant més que una altra cosa, i poc a poc començar a realitzar alguna acció en funció de les teves motivacions o interessos.

En fi, només algunes idees al voltant de les xarxes socials i la formació ...

Què opines de les xarxes socials i formació?

Comentaris

  1. Grans reflexions, Jordi! FELICITATS! D'acord amb que les xarxes socials son una gran font d'informació, ara bé, caldrà treballar en dos línies importants: QUALITAT de la informació (i això implica entrenar-nos en la cerca d'aquesta informació i implicació per part dels professionals en generar aquests continguts) i per altra banda, FER CRÈIXER aquesta xarxa (no oblidar que no hi som tots ni de bon tros! animar als professionals a perdre la por serà un punt important en la nostra tasca)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Exacte Iris! cal no tenir por ni tampoc mandra!! El futur ja és aquí!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora