ALOPÈCIA POSTPART

Després del part es pot produir una caiguda de cabell anomenada alopècia post part o efluvi telògen. Aquest fenòmen es produceix pels canvis hormonals que tenen lloc durant el procés d'embaraç i part posterior. En el moment de l'embaraç els estrògens mantenen el cabell en fase de creixement, per tant un cabell més espès i saludable. Per contra després del part, quan els nivells d'hormones comencen a normalitzar-se, el cabell entra en fase de caiguda i es produeix una caiguda massiva dels cabells que no es van perdre durant l'embaraç.

Cal recordar que la lactància materna no influeix en aquesta caiguda de cabell, és a dir, tant si es dona el pit com si no, la caiguda de cabell serà la mateixa.

Aquesta caiguda massiva de cabells pot preocupar a moltes dones, cal recordar que aquest tipus d'alopècia és temporal i es resolt per si mateixa en uns pocs mesos, tot just quan el cicle capilar torna al seu ritme normal.

Alguns consells:

  • Dieta saludable: com la dieta mediterrània, basada en fruites i verdures, llegums, làctics, fruta seca, oli d'oliva, etc. Baixa en alcohol, ultraprocessats, etc.
  • Tenir cura del cabell: no utilitzar secador o planxa pel cabell així com productes pel cabell molt agressius.
  • No es recomanable utilitzar suplements nutricionals exepte que t'ho hagi recomanat un professional de la salut.
  • És útil el maneig de l'estrés, tot i que en el periode postpart pot ser difícil.
  • Consulta a un professional de la salut si apareixen clapes d'alopècia o la caiguda de cabell és persistent en el temps.
Recorda que el principal factor per tornar a la normalitat és el TEMPS.

Comentaris