Hipertensió Arterial HTA

Què és la Hipertensió Arterial? a partir d'ara HTA, doncs és una malaltia crònica caracteritzada per l'elevació de la presió sanguinea arterial de forma mantinguda, per sobre de 140/90 en població general, hi ha variacions en determinades situacions.
Que és la presió sanguinea arterial? Es podria definir com la força que la sang exerceix sobre les parets de les artèries, és major quan el cor bombeja la sang cap a les artèries (valor més elevat de les xifres de TA) i menor entre els dos batecs (el valor més baix de les xifres de TA).

Tenir la presió elevada pot comportar lesions a nivell de la circulació arterial, aquet fet condiciona major probabilitat de patir malalties cardiovasculars, com ara l'ictus o l'infart agut de miocardi. Constitueix un dels factors de risc per patologia cardiovasculars més importants.

En la majoria dels casos no s'arriba a conèixer les causes i parlem d'HTA essencial. Per poder diagnòsticar d'HTA cal que les xifres elevades es presentin de forma sostinguda durant diferents medicions, és a dir, una sola medició no diagnòstica d'HTA.

Informació de fonts fiables:

Comentaris