Lectura per a repensar, un altre cop, l'Atenció Primària

En aquest post anem a llistar una sèrie de lectures que ens poden ajudar a començar, una altra vegada, a repensar l'Atenció Primària. Potser aquesta sigui la definitiva ... COMENCEM:

Escrit per Pere Vivó al blog degà de gestió sanitària Avenços en Gestió Clínica. Intenta donar amb algunes claus per tornar a aquesta nova normalitat, que estem normalitzant com si res, a partir de tot allò que hem après a la força durant la crisi sanitària de la covid19.

Proposta d'Elena Muñoz a AMF, revista que no necessita presentacions. En aquest article fa un repàs pedagògic a les recomanacions que hauríem de tenir en compte per a una atenció telefònica de qualitat

Aquesta proposta ens la feia Pere Vivó a través de xarxes socials, i com sabeu que ens encanta això de compartir per xarxes no podem fer res més que afegir-la a la llista. Aquest article ve signat per Salvador Casado i Isabel Nuñez a FMC i centra el seu text en una de les ovelles negres del nostre dia a dia, la burocratització de les nostres consultes.

Aina Perelló ens fa dues propostes interessants amb l'etiqueta #COVIDPrimaria:

Escrit per Luz Vázquez a AMF, una cronologia del que molts de nosaltres hem sentit i viscut en primera persona aquestes passades setmanes, a manera de diari obert, interessants les conclusions per tenir en compte.

Aquesta proposta correspon a l'episodi 14 de Navegantes de 3Cabezas, podcast des de Mallorca. Es tracta d'una espai de reflexió en el terreny de l'Atenció Primària, per posar-t'ho de fons a manera de ràdio.

Si voleu seguir ampliant la llista, no dubteu a deixar un comentari o fer-ho a twitter amb l'etiqueta #covidPrimaria.

I no puc acabar aquesta llista, incompleta, amb la frase que crec hem de gravar-nos a foc en les nostres retines, i sobretot en les retines gestores:


Se'ns escaparà el tren, una altra vegada? Què en penseu?


Comentaris