La mirada dels estudiants de medicina

El despertador sona a les 6 del matí, fa fred fora, sense pensar-t'ho dues vegades surts del llit, esmorzes de pressa i agafes el metro, ple de gent. Seus a la teva cadira, encens l'ordinador, t'enfades per què -una altra vegada- triga cinc minuts a encendre's. El matí passa volant, un pacient rere un altre, sense temps a respirar sense temps a pensar, sense... Et sona aquesta història? PARA i llegeix aquesta història.
Para i pensa, només un moment... Què li diries al teu jo de sisè de medicina? I... sobretot, què creus que aquella jove plena d'il·lusió, amb un polsim de por i una energia desbordant, et diria a tu, en aquest mateix instant? Doncs d'això va el que nosaltres vam fer al 27è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària. La Irene Veganzones (@ireneveganzones) i jo mateixa vam liderar aquest projecte on volíem que els i les estudiants de medicina estiguessin molt presents! No era una tasca fàcil, donat que es tractava d'un congrés de medicina familiar i comunitària amb més de 500 inscrits, amb temàtiques específiques i pròpies de l'especialitat i sessions diversificades. El repte ens encantava, i ha estat una experiència inoblidable!

I... Per què aquesta iniciativa? Doncs per dos motius molt clars. El primer és per què un no pot estimar allò que no coneix. I és conegut que el coneixement i la percepció dels estudiants de medicina sobre la medicina familiar i comunitària és molt baix i  allunyat de la realitat. En segon lloc, perquè teníem moltes ganes de saber què pensen els estudiants de nosaltres i estirar del fil per crear aliances entre elles i la MFiC.


I... com ho vam fer? El primer pas va ser contactar-hi, utilitzant diverses vies de comunicació i amb el primer aprenentatge: INSTAGRAM és el futur -si no el present-. Vam crear un grup de "whatsapp" per comunicar-nos i vam fer una primera reunió al principi del congrés. Es van crear 4 línies de treball específiques per ells i els vam tutoritzar durant els tres dies de congrés. El dissabte, els estudiants ens van fer una sessió oberta al públic sobre la seva experiència durant el congrés i donant la seva visió de la nostra especialitat: no va poder ser més interessant!

Voleu saber més....? Us ho explicarem tot en les següents entrades al blog! Tenim moltes ganes de compartir amb vosaltres el què vam aprendre i els projectes que han sorgit! 

Comentaris