Dia a dia en gestió (Setmana 31 · 2019)


Tres referències de la setmana en gestió del dia a dia, tres lectures interessants per fer-nos reflexionar. Del paper del directiu en les organitzacions sanitàries a nous models d'organització, passant per l'experiència del pacient.

Planificar o actuar: ¿cuál es el papel del directivo?
Del blog "Salud con Cosas" de Miguel Ángel Mañez, on ens fa un repàs als diferents tipus de "caps" que pot haver en una organització, o millor dit, diferents tipus de directiu que ens agradaria tenir, que és molt diferent. Al final ens deixa una pregunta oberta Quina és realment la funció del gerent o del directiu? ...

Autogestión y equipos: dos claves para una atención primaria de futuro y con futuro.
En la secció d'autores de Diario Médico, Joan March repassa les diferents fórmules de contractació, de gestió i les reformes necessàries en Atenció Primària. Ens parla de l'autogestió, de treball en equip multidisciplinari, d'eficiència del sistema. Ens cita l'experiència del model de les EBA (Entitats de Base Associativa) de Catalunya, amb totes les seves llums, potser faltaria explicar també les ombres, que n'hi ha. Potser el model a seguir sigui una mica més intermedi, amb autonomia real de gestió però amb rendiment de comptes, transparent i independent, el que vindrien a ser auditories externes.

Experiencia del paciente: debates y propuestas. Recopilación de Verano
En el blog degà de gestió,  Jordi Varela ens ofereix material de lectura per a la piscina o la platja, així que ni a l'estiu podem posar la neurona a descansar, tampoc podríem ... En aquest resum ens proposa repassar diversos post d'autors col·laboradors sobre l'experiència del pacient en relació amb les organitzacions sanitàries.

Comentaris