MARQUES LA DIFERÈNCIA..? SOBRE MARCA PERSONAL (1)

La marca personal està arreu on vas: en una entrevista de feina, al comprar el pa, en una festa amb nous coneguts, en la primera visita amb un pacient, en les converses amb els amics de sempre... La marca personal està present arreu on vas perque ets tu mateix!


Existeixen moltes definicions sobre aquest concepte, però a mi m’agrada definir marca personal com la “petjada que deixes al teu pas i amb la que els altres reconeixen els teus valors, capacitats i experiències”.

Hi ha moltes persones amb les que he parlat sobre aquest concepte que em diuen que “no hi creuen en la marca personal”… Davant d’aquesta afirmació, jo sempre responc que un pot negar-se a reconèixer aquest concepte o inclós dir-li d’una altra manera, no obstant, és totalment cert que cadascuna de les persones que coneixem rebran una imatge nostra, els hi produirem una impresió, recordaran quelcom característic nostre… ÉS IMPOSSIBLE NO GENERAR UN IMPACTE EN ELS ALTRES!

Recordo que a la universitat realitzavem una activitat anomenada “pacient simulat” que consisteix en fer entrevistes clíniques amb un actor que es feia pasar per malalt. En tots els pacients simulats que vaig fer durant els dos últims anys de carrera, cadascun dels actors coincidien a dir-me que entrava a la consulta amb un somriu càlid i dolç que els transmetia tranquilitat i optimisme… finalment vaig creure que allò era part de mi… avui sé que aquesta qualitat és quelcom que forma part de la meva marca personal.

Un NO CREA la seva marca personal, NO la podem manipular...



... la marca personal és inherent a nosaltres mateixos, és allò que ens motiva, el que ens fa aixecar-nos cada matí, la portem dins! Ara bé, el que si podrem fer és reconèixer-la i treure-li el màxim partit! I això passa per tres punts fonamentals: l’autoconeixement, l’estratègia personal i la visibilitat, que al llarg del temps anirem comentant...

Video: canal youtube SoyMiMarca

... T'atreveix a MARCAR la diferència...? 
T'esperem a l'ÀGORA!

Comentaris