FORMANT-SE AMB TWITTER

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

En el post d'avui vull presentar algunes iniciatives basades en la formació a través de Twitter. Des de cursos de farmacologia, casos clínics o veritables debats online. La xarxa social de l'ocellet ens ofereix múltiples possibilitats de formació poc convencionals, ens garanteix immediatesa, però també la possibilitat de reprendre més tard gràcies als hashtags (el famosa coixinet #)

#MedicinaColectiva
Aquest és el hashtag d'una iniciativa del Consell d'Estudiants de la Facultad de Medicina de Lleida (@medicinalleida). A través d'aquesta etiqueta es pot seguir en línia un cas clínic proposat, interactuar proposant actuacions i opinant sobre resultat de proves. Properament presentaran la seva pròpia pàgina web amb tot el que ha donat de si el seguiment del hashtag.


#twitterapeutica
Es tracta com ells mateixos es defineixen, del primer curs de terapèutica que s'emet en format de web 2.0, es tracta de la iniciativa d'un grup de farmacèutics clínics. A la seva pàgina web tots els tuits per temàtica: http://twitterapeutica.blogspot.com.es/, perquè no us perdeu res. L'últim curs ha tractat sobre aliments funcionals en malaltia inflamatòria intestinal.



És el compte de twitter del Sistema d'Informació Essencial en Terapèutica i Salut (SIETES). És un sistema d'informació sobre novetats en farmacologia clínica i terapèutica, mètodes i criteris per a la selecció de medicaments, que prioritza la informació que permet millorar la qualitat de la prescripció i contribueixi a guiar a l'usuari en la selecció de les estratègies terapèutiques més adequades per cada situació (extret de la seva pàgina web: www.sietes.org)


WIKISANIDAD
Ens ofereixen una relació de hashtags interessants als que seguir: http://ow.ly/vF7GT, es tracta d'esdeveniments sobre salut i mitjans socials. Trobaràs des del famós # hcsmeu amb la seva versió espanyola (# hcsmeuES), passant per hashtags sobre l'examen MIR o el mateix # carnavalsalud.


Comentaris