ÉS TEMPS D'ESCOLLIR... MFiC?

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

S'acosta l'hora de triar, després d'anys d'estudi, simulacres, un examen MIR com a mínim, toca posar-se les piles i decidir quina especialitat faràs en els propers 4 o 5 anys. Sóc Metge de Família i tendiré a escombrar cap a casa, així que us presento alguns recursos que us poden ser útils si encara no us heu decidit per quina especialitat tirar... no es tracta de buscar adeptes perquè trieu MFiC, crec fermament que per decidir-vos per una especialitat la vocació va primer (segurament això últim és discutible...)

IRIS T'HO EXPLICA
Per començar us passo aquest video d'Iris Alarcón, editora també d'aquest bloc, es va realitzar a les Jornades AEMIR de 2013, i al meu parer és molt útil per entendre de què va això de la MFiC i com s'ha d'escollir la Unitat Docent.

)

En aquests enllaços us deixo les jornades en vídeo de dues de les principals acadèmies de preparació del MIR amb totes les especialitats: AEMIR y CTO

PLACES OFERTADES en MFiC
Al web del Ministeri de Sanitat us presenten el nombre de places ofertes per Unitat Docent: +info Ara bé, escollir plaça en una unitat docent no implica quedar-se a la ciutat seu d'aquesta unitat, vigileu amb el desglossament de places per Hospital i centre de salut, aquesta informació sol no ser-hi fins a l'últim moment, pregunteu directament a la Unitat Docent que us interessi.

UNITATS DOCENTS EN MFiC a CATALUNYA
Si voleu venir a Catalunya a fer l'especialitat, de debò que no mosseguem ni us obligarem a passar la consulta en català, a la pàgina de la Generalitat us presenten totes les unitats docents, però el dit: pregunteu molt bé el desglossament de centres de salut i hospital, perquè en algunes UUDD la dispersió territorial és important (pe una unitat docent està a Tarragona però el seu centre de salut el té a Reus...) i el mateix per a la resta d'Espanya. 

Útil també són les jornades de portes obertes organitzades en algunes unitats docents: +info

*Si coneixeu pàgines web on es mostren les UUDD de MFiC en altres 
comunitats, si us plau dexeu una resposta amb el link)



Aquest bloc de José María Romeo Ladrero és un clàssic de les estadístiques al voltant del món MIR. Podeu trobar taules de simulacre dels actes d'assignació i molt més. Però no us ho quedeu com un dogma, sinó com a simulacre i estadístiques...

JORNADA D'ORIENTACIÓ DEL COMB
Por tercer any consecutiu el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) organitza unes jornades d'orientació per als futurs metges especialistes. Us deixo la relació de vídeos de  l'edició de 2013 per a que us feu una idea.

)

<<Així que, relaxeu-vos, penseu amb el cap però 
també amb el cor i escolliu el que 
escolliu si és el que voleu no us equivocareu...>>

Comentaris