3 PEL·LÍCULES A PROPÒSIT DE @La_Marato

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Després de la ressaca de la última Marató de TV3, i amb un marcador que supera els 9.5M d'euros, arriba aquest post amb 3 propostes  sobre llargmetratges que tracten precissament sobre el tema de la última edició de la Marató, les malalties neurodegeneratives.


Qué la Solidaritat no degeneri!



IRIS
Es tracta de la relació entre la novelista i filòsofa Iris Murdoch i el seu marit John Bayley, desde el seu primer contacte a Oxford, als anys 50, fins a la mort d'Iris quarant anys després a causa de la malaltia d'Alzheimer. Sense intentar caure en els tòpics de la malaltia i la llàgrima fàcil, de vegades difícil, es una perfecta radiografia de les relacions humanes i sobretot és una història d'amor amb totes les seves conseqüències.



AMOR I ALTRES DROGUES
D'acord, és una americanada però estem en les dates en les que estem i una miqueta de final feliç (encara que sigui una miqueta) també està bé, i ja se sap allò que diuen: al final el que queda és l'amor... Està basada en la vida de Jaime Reidy, un comercial de la farmacèutica que va comercialitzar el sildenafilo de marca (fins aquí puc llegir...) i que va treure a la llum algunes de les pràctiques de la companyia en qüestió. Aquest s'enamora d'una noia afectada per una malaltia neurodegenerativa (no faré spoiler)




EXTRANYA PETICIÓ
Aquesta película és del 1998. amb Kenneth Branagh i Elena Bonhan Carter (en aquella época eren parella, toma cotilleo), se centra en la relació entre el protagonista un artista obligat a fer 120h de serveis socials i Jane, malalta d'ELA. Entre ells dos s'establirà una relació d'amistat que acabarà amb una "extranya petició" 


En fin, tot plegat una excusa per a celebrar que la Marató d'aquest any ha tornar a estar un èxit total, com ja estem acostumats en els darrers 20anys d'existència:


Qué la Solidaridat no degeneri!

Comentaris

  1. Aquesta d' "IRIS" l'haurem de veure!!! Gràcies per les recomanacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, aquesta fa temps que la vaig veure, és molt maca, tot i que també dura... però així és la vida de vegades...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora