RECURSOS 2.0 EN FARMACOLOGIA CLÍNICA

Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO

Avui toca el torn a la farmacologia clínica, per sort o per desgràcia en la gran majoria de visites acabem receptant algun fàrmac i en moltes ocasions ens sorgeixen dubtes que en una visita de 8 minuts o menys ens suposa una bona despesa de temps: fàrmacs i lactància, medicaments d'ús aprovats a Espanya, fàrmacs i sostenibilitat del sistema... i més.

CIMA (Centre d'Informació Online del Medicament de la AEMPS)
En aquesta eina de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, es pot buscar qualsevol producte que tingui aprovat el seu ús a Espanya, la recerca permet fer-ho per principi actiu, marca, codi nacional o laboratori. D'interès per saber si un producte continua actiu al nostre país, o ja no es dispensa.

CedimCat (Canal de Salut de Medicaments de la Generalitat de Catalunya)
Permet realitzar un pla de medicació personalitzat amb tots els fàrmacs del pacient i adjuntar la imatge exacta de la caixa del producte, es realitza la recerca per principi actiu, marca o códico nacional.

e-LACTANCIA (Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana)
Eina útil per conèixer el perfil de seguretat dels fàrmacs i la lactància, permet cercar per producte o per principi actiu. També inclou plantes, additius alimentaris i tòxics ambientals.

Blog realitzat per Carlos Fernández Oropesa (@rincondesisifo), Especialista en Farmàcia Hospitalària, actualment farmacèutic d'Atenció Primària. Pretén oferir informació sanitària científica, objectiva, completa i actualitzada a professionals sanitaris.

SIETES (Sistema d'Información Essencial en Terapèutica i Salut de l'Institut Català de Farmacologia)
Es tracta d'un sistema d'informació sobre novetats en farmacologia clínica i terapèutica, així com per a la selecció de medicaments +info També podeu accedir a la seva informació a través del seu compte de twitter  @SIETES7 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comentaris