TINC UNA ENTREVISTA PERSONAL, QUÈ FAIG? COM EM PREPARO?


Post firmat per DINA CARDONA

Bon dia, benvinguts al mes de setembre. Mes de molts començaments, i per qui busca començar a una nova empresa/projecte/posició, si teniu una entrevista us aconsello el següent:

ABANS
Acceptar el nostre passat. Amb això em refereixo a tenir molt clar les nostres experiències passades, acceptar el bo i el dolent per a ser capaços de mirar endavant. A què em refereixo amb això?



He entrevistat a molt gent, que guarda molt odi a dins, quan li preguntes per experiències passades a nivell professional, veus que encara no han perdonat petites tonteries que han pogut succeir a una empresa, posició, cap/responsable, companys, etc. D’acord, pot ser que no siguin petites, igual són grans injustícies, hi poden haver, hi tant. Però us recomano que les accepteu, sí, ja han passat. Ara a mira endavant i continuar creixent. Des del meu punt de vista hem de viure el present per millorar el futur.

Sí, estem en una època de crisis, i tant, segur que abans vivieu millor. Doncs acceptem que el present no és tan bo, però que farem el possible per millorar el futur, vivint el present.

Així que … mireu bé el CV, llegiu-lo, busqueu alguna errata (sempre hi ha alguna), sabeu de memòria tot el que heu posat: noms empreses, dates, tasques, objectius aconseguits, motius de finalització, …. IMPORTANT: si vosaltres no us coneixeu, no preteneu que l’entrevistador sàpiga el vostre CV de memòria, o us creuríeu un comercial que no coneix el cotxe que us voleu comprar sinó sap les característiques del mateix?

Mireu la web de l’empresa: visió, missió, dades que surtin a google-notícies. A totes les empreses ens agrada que la gent demostri que sap a on està i que valora la companyia a la qual treballa i on el possible entrevistat podria treballar en un futur.

DURANT L’ENTREVISTA

Estigueu presents. Hi ha gent que va a una entrevista, a la que li vas fent preguntes i va contestant de manera automàtica, sense escoltar atentament el que li has preguntat. Si no entens la pregunta, interroga, fes que l’entrevistador t'aclareixi que vol dir, repeteix la pregunta amb les teves paraules: vols saber….. 

Contesteu de manera: sintètica, clara, objectiva. No cal que estigueu temps i temps repetint el mateix, aneu al gra, contesteu el que se us ha preguntat.

I també aprofiteu i pregunteu coses que us agradaria saber de l’empresa i de la posició: pla de creixement, per què ha sorgit la vacant (nova creació, substitució), com és el departament (jove, dinàmic), com és el cap del departament o responsable (exigent o deixar fer).

DESPRÈS DE L’ENTREVISTA
Penseu com ha anat. Com us heu sentit?. Us agrada realment l’empresa, la feina, tot el que us han comentat? Si es que sí, perfecte. Us aconsello que envieu un mail al final del dia de l’entrevista a la persona que us ha entrevistat (si teniu les dades, sinó per la propera entrevista ho demaneu). Es gratificant i agraït rebre un mail d’algú que has entrevistat. Et fa recordar més el/la entrevistat i sempre és un punt positiu.

Si no us ha agradat quelcom important i ja sabeu que no és el projecte que esteu buscant, envieu un mail, tot agraint el temps que us han dedicat i recordeu quines són les coses que no us agraden i les que sí, per si en un futur tenen quelcom (per exemple, retribució baixa, amb el que espereu).

Si no teniu clar si la voleu o no, envieu també el mail, tot comentant que esteu encantats que us hagin rebut i que esteu a l’espera de les seves notícies.

Espero us hagi ajudat amb aquests 3 petits consells.

Per part meva us informo que properament aniré a Berlín i estaria encantada m’envieu un correu on em digueu que us agradaria saber d’allà a nivell professional. Per exemple, jo vaig amb ganes de saber si hi ha possibilitats per espanyols, quins perfils/professionals es busquen, a quina branca sector, quines webs són les millors…. Així que us agrairia moltíssim que em féssiu arribar les vostres preguntes abans del 23 de setembre a: dinacardona@bufetecardona.es

Fins aviat!

Comentaris

  1. Gràcies Dina pels teus consells.
    Molts cops no pensem que l'entrevistador també agraeix la dedicació del candidat amb el temps dedicat abans, durant i un cop finalitzada l'entrevista.
    Vagi molt bé per Berlin.

    ResponElimina
  2. Dina! Gracias por tus palabras, por tus consejos y por tus animos, a mi por lo menos me has echo mas fuerte. Disfruta de Berlin!

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots per comentar en els post! SI teniu qualsevol tema que volgueu que es tracti només cal que feu una proposta a través d'un comentari i veurem que hi podem fer!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora