QUÈ FAIG, QUÈ ESTUDIO O QUÈ DEIXO D'ESTUDIAR?


Post firmat per DINA CARDONA
Aquesta darrera setmana he parlat amb diversos pares preocupats per ajudar als seus fills a triar que estudien o deixen d’estudiar.
Estar clar, que cada dia hem de triar i decidir que fem. Però hi ha moments a la vida que hem de decidir que estudiem o deixem d’estudiar.

Parlant amb aquests pares angoixats i amb ganes d’ajudar als seus fills, he intentat fer que veiessin que havien de donar suport als seus fills i ajudar-los amb el que poguessin, però sobretot no decidir per ells.
És important que els pares estiguin al costat dels fills, que els escoltin i els aconsellin.
Tots hem de ser els directors generals de la nostra pròpia vida. No hem d’ajudar massa, doncs el fill o menor pot refiar-se i no avançar tot el que podria, ni ajudar gens, doncs el petit es podria angoixar.
Parleu amb ells, descobriu que els motiva, que els agrada… amb el què flueixen* Fluir és el que fan “els grans” (artistes, esportistes d’elit,…). Quan sabeu què els apassiona, averigueu que necessiten per aconseguir-ho i ajudeu-los.
*FLUIR: temps en el que una persona realitza una activitat que l'apassiona, el temps passa ràpid i la persona gaudeix.
Volen ser músics? perruquers? Cuiners? Mestres? Metges? Infermers? Intenteu no tenir perjudicis per la feina o professió que els hi agradi. Si penseu que no té futur, li podeu dir, però deixeu-los que gaudeixin amb el que triïn, que siguin conscients de què té de bo i de dolent i que siguin ells que triïn. El món està ple de totes les professions, però n’hi ha tanta gent que no gaudeix amb el que fa? Si volen deixar els estudis, averigueu per què? No els hi agrada? No és realment el que volien? Que ho pensin bé. Igual volien ser metges i salvar a tothom, comencen la carrera i se n´adonen que no es el que volien, si ho tenen clar, millor deixar-ho ara que ho saben que d'aquí a un temps.
Resumint: estigueu al costat de la gent que teniu al voltant, amics, fills i si us demanen ajuda per saber que fer a nivell professional el millor es deixar que parlin, que descobreixin que els hi agrada fer i endavant!!! Sort! 


www.bufetecardona.es

Comentaris

  1. Hola Dina,
    Molt interessant el tema que has desenvolupat.
    Us comento el meu cas. Amb 8 anys vaig fer un test d'orientació pels pares per saber com desenvoluparia els meus estudis o carrera professional.
    El meu cas volia ser bomber. Els meus pares se'n reien.
    Ara em dedico a l'esport fent part de realitat el que m'agradava.
    Veia als bombers com herois perquè salven vides.
    Recomano a qui tingui fills que els escolti i no se'n rigui d'ells.
    Salut

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora