ESTUDIANTS AMB MOLTA INICIATIVA

Post firmat per JORDI MESTRES


En aquest post vull recollir tot una sèrie d'iniciatives realitzades per estudiants en Ciències de la Salut, moltes d'elles són associacions d'estudiants amb una dilatada experiència en els seus sectors.

AECS (Associació d'Estudiants Ciències de la Salut)
Es tracta d'una associació d'Estudiants Universitaris de caràcter científic, social i cultural amb més de 140 anys de recorregut, en el si de l'Acadèmica de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears (ACMCiB). Té reconeixement internacional en el marc de la IFMSA, International Federation of Medical Students' Association.

S'estructura en 4 seccions Territorials: Lleida, Girona, Reus-Tarragona i Barcelona

GRUPS DE TREBALL
  • Drets Humans i Pau (SCORP): grup que centra la seva activitat amb els drets humans i la pau.
  • Intercanvis Clínics (SCOPE): s'organitzen intercanvis d'estudiants de Medicina amb Hospitals d'arreu del món.
  • Pràctiques Nacionals (SCONE): s'organitzen intercanvis entre Hospitals i Centres de Salut dins del territori Nacional.
  • Recerca (SCORE): s'encarrega de millorar les habilitats i coneixements dels estudiants en relació a la recerca.
  • Salut Pública (SCOPH): pretèn mitjançant campanyes potenciar els estils de vida saludables de la població.
  • Salut Reproductiva i Sida (SCORA): treballa en la concienciació en educació sexual, malalties de transmissió sexual, etc.
Una de les iniciatives que han dut a terme és la de l'Hospital dels Ossets de Peluix:


IFMSA-SPAIN (Federación Española de Estudiantes de Medicina)
Seria l'equivalent de l'AECS a la resta del territori espanyol, també forma part de la Federació Internacional (IFMSA). S'organitzen també per grups de traeball. S'organitzen per comités locals. Entre els projectes que organitzen estan FARMACRITICXS, HOSPITAL DE LOS OSITOS i SMILE!

CEEM (Consejo Estatal de Estudianets de Medicina)
És l'agrupació dels representants legals dels estudiants de Medicina de les facultats espanyoles. També està formada per comissions: Bioètica, Salut Pública, Educació Mèdica, Residència i Professió, Relacions Públiques, Divisió Formació i Divisió de Projectes.


CEMCAT (Consell d'Estudiants de Medicina de Catalunya)
Neix de la necessitat de tenir una representació legítimia i clara dels estudiants de Medicina de Catalunya davant de les autoritats i òrgans de govern corresponents. Estan presents a les 7 facultats de Medicina catalanes. Desde aquest any tenen firmat conveni de col·laboració amb el CEEM

És una activitat organitzada pel CEMCAT amb la finalitat de promoure l'intercanvi d'experiències entre els estudiants de Medicina de les diferents facultats en un ambient lúdic-formatiu. S'han dut a terme aquest mateix Setembre a una casa de colònies d'Olot. Podeu consultar el programa aquí.


I filament us full deixar dos videos de final de carrera de les facultats de València i Valme (Sevilla)

EL CURRÍCULUM DELS METGES DE VALÈNCIA Promoció 2007-2013


QUERIDO YO A LOS 17.  Promoción VALME 2007-2013
¡¡Sencillamente genial!!

Comentaris