5 INICIATIVAS EN SALUD 2.0

Post publicat per JORDI MESTRES


En aquesta ocasió faré el repàs a cinc iniciatives en salut 2.0, wikisanitat, carnaval de salut, "tekuidamos2.0", "la eSalut que queremos" i pediaTIC. Totes elles iniciatives ben diverses però que pretenen apostar d'una forma clara per la Salut 2.0 cadascuna d'elles desde el seu sector.


WIKISANITAT
Desde Juliol de 2010 està activa aquesta wiki on es publiquen els recursos en salut 2.0 en castellà. Seria com una base de dades on hi figuren blogs, comptes de twitter i diferents iniciatives en relació a la sanitat 2.0, podeu mirar aquesta presentació que està penjada a la seva pàgina:

Una de les seves administradores és Mónica Moro (@monicamoro), també creadora del blog MIRA QUE BÉ

CARNAVAL DE LA SALUT
Iniciativa molt interessant que podeu trobar a partir de la wikisanitat. Qué és un CARNAVAL, doncs es tracta d'un esdeveniment regular i temàtic que realitza la comunitat blocaire, el de salut es realitza un cop al mes. Així #CarnavalSalut proposa escriure un article un cop al mes sobre un tema proposat, a la wikisanitat podeu trobar tots els articles referenciats desde  la primera edició.

TEKUIDAMOS 2.0
Es tracta d'una comunitat de pràctica dirigida a la formació i aprenentatge de l'ús de les eines 2.0 aplicades a l'entorn sanitari. Impulsat per Olga Navarro (@tekuidamos), guanyadora de la categoria social learning de la iniciativa de la UOC&Plugged


Teniu també disponible el seu canal de youtube, on trobareu una bona llista de videos sobre les diferents sessions setmanals: 
http://www.youtube.com/user/tekuidamos/videos
La próxima sessió tindrà lloc el proper 1 d'Octubre amb Julio Mayol (@juliomayol)

LA E SALUD QUE QUEREMOS
Com diu a la seva capçalera, espai de reflexió dels usos de les xarxes socials als hospitals espanyols i la nova relació entre metge i pacient en l'entorn 2.0 L'autor es Javier J.Diaz (@JaviJDiaz). L'origen d'aquest blog de salut 2.0, cal buscar-lo a un grup de Linkedin amb el mateix nom creat per ell mateix a l'estiu de 2012. 
En aquest blot trobareu reflexions sobre el que poden aportar les xarxes socials i les TICs al nou paper en la relació entre professional de la salut i pacient. Si vols coneixer més: +info

Portal web on trobareu les següents seccions Salut, educació, tecnologies, criança i un apartat de vídeos. Entre els seus editors cal destacar Amalia Arce (@lamamapediatra) creadora del blog LA MAMA PEDIATRA, Ramón Capdevila (@capbertCo-fundador y webmaster de PEDIATRES DE PONENT i Jesún Martínez
A destacar que el proper 5 d'Octubre celebraran les Segones Jornades PEDIATIC a l'Hospital Xanit Internacional (Málaga), aunque las noticies que llegan es que se ha cancelado estad atentos a su web)

Comentaris

  1. En el moment de fer la publicació del post PEDIATIC està en procés d'obres, així que haurem de tenir paciència per ta d'entrar al seu portal.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora