PER QUE.... NO EM TRUQUEN, PASSO ENTREVISTES?


Post firmat per Dina Cardona

     Bon dia! Bon dimecres! Pels que treballen i pels que gaudeixen de les vacances.

     Primer de tot, agraeixo a totes i tots els que em llegiu, per a mi és un honor que us agradi i poder ser útil. Espero continueu donant-me els vostres consells i idees pels propers articles.

     Avui, faré cas d'un correu electrònic que em preguntava si estava fent bé la seva recerca de feina i com podia millorar. Així que anem per FEINA! La gent normalment es fa aquestes tres preguntes?

Per què no em truquen?
Per què no passo les provees?
(entenen com a proves: entrevista telefònica, prova d'idioma i tests)
Per què no passo l'entrevista personal?

     En cas de que envieu molts CVs i no us truquin, sigues honest, llegeix les ofertes de feina a les que has enviat el CV. Realment eren el que estaves buscant? Si buscaven un metge amb un any d'experiència en urgències, tenies el perfil? Complies el que et demanaven? I si és que sí, ho posava al CV que has enviat? Us recomano a partir d'ara: llegir atentament l'oferta de feina, i si tens el que demanen, fer-ho constar al CV. I si no ho tens i vols aquella feina, o t´agradaria en un futur treballar en al
lò, posa´t d´immediat a estudiar el que et cal. 

     Si us plau, si una empresa seria busca algú amb anglès alt, us asseguro que sí que volen anglès alt. M'agradaria acabar amb aquest mite de que demanen per demanar. Si és una empresa com cal i ho demana, és que ho necessiten. 

     I si et truquen per telèfon i ja no tornes a saber d'ells? Normalment quan et truquen per una oferta de feina, és que el CV agrada a l'empresa. Però si et truquen, normalment fan preguntes molt directes per confirmar aspectes importants, requisits imprescindibles per fer la feina. Molts cops la gent té anglès alt al CV, i quan vas a preguntar en anglès per telèfon de sobte, no tenen cobertura, ja no saben que dir... sap greu, però si no té el nivell mínim exigit per la companyia, no pots tenir en compte a aquella persona i no passarà a entrevista personal. En aquest cas, et recomano, intentis recordar els últims cops que t'hagin trucat i quines són les teves respostes que poden haver fet que no continuessis al procés de selecció. Per exemple, t'agradaria més una feina de jornada complerta, tu dius que sí, òbviament (i la feina era de mitja jornada), motiu pel qual, ja no et tindran en compte per aquest procés.

     Per últim, i no per això menys important, pot ser que no passis l'entrevista personal. En aquest cas, està clar que sobre paper complies tot el que l'empresa buscava, però lamentablement no a nivell personal. Què vull dir amb això? Que no ets vàlid com a persona? NOOOO. I tant que no. Simplement que aquella empresa no es per a tu. A nivell d'exemple, imaginat que busques treball a urgències d'un hospital privat de luxe, tens la carrera de medicina, un any d'experiència en urgències i anglès alt. T'entrevista una ONG molt important, però quan estàs allà, tu mateix ja t'adones que no és el lloc on vols treballar i ells també arriben a la conclusió que el que vols és una altra companyia. Així que per aquest cas, pensa i reflexiona on has tingut entrevistes, i si realment quan t'han entrevistat els hi has fet saber el teu valor i motivació per la feina i l'empresa. Molts cops, he entrevistat a gent, que semblava que no sabien ni on estaven, no s'havien mirat la web, no sabien que venia la companyia, d'on era... coses que està bé mirar i saber abans d'una entrevista.

     Bé, espero haver-te pogut ajudar a la teva cerca de feina, si continues amb dubtes o penses que et puc ajudar, enviam un mail a:  dinacardonarevuelto@gmail.com 
i estaré encantada d'ajudar-te.

Comentaris

  1. Hola Dina,
    Moltes gràcies pels teus consells i pels teus posts.
    És molt important tenir presents i al dia els comentaris tan aclaridors que ens has comentat.
    Els tindré molt en compte en futures entrevistes de feina.
    Comentar que personalment m'ha succeït en vàries ocasions enviar CV on no tenia prou experiència; també llegir entre línies l'oferta de feina i sobretot no tenir el CV orientat per l'oferta de feina que m'interessava. Crec que tenim ànsia per enviar CV a "diestro i siniestro" i és un error.
    Salutacions,
    Jordi Figuera

    ResponElimina
  2. Completament d'acord amb alguns dels comentaris del post.

    La meva experiencia com a metge que necessita contractar habitualment personal per una empresa privada es que:

    1) Gairebé ningú te el nivel d'anglès que necessites
    2) La gent envía el CV sense mirar la oferta
    3) La gent contesta a les preguntes previes a la entrevista (ja siguin per telèfon o per escrit) sense preocupar-se massa del que diu i sense tenir en compte la oferta a la que es presenta.

    Ah..i tenir en compte alguns detalls que semblen absurds però que succeeixen molt. Per exemple el nom del correu electrònic: he tingut gent que fica al CV que es "seria i responsable" i tenia com a mail de contacte: laborrachadelpueblo74@hotmail.com

    Sort a tothom que busqui feina!!

    ResponElimina
  3. A mi m'agradaria exposar la meva experiència contrària.
    Crec que en cap feina de les que he estat he complert absolutament el 100% del que s'exigia a l'oferta de treball, però entenc que vaig ser sel·leccionat perquè el que aportava en experiència i conneixements compensava les meves mancances, i perquè crec que hi han requisits que es posen com a fonamentals en una oferta però que al final resulten no ser-ho tant si s'analitzen bé: Per exemple, en un cas es demanava dominar certa eina informàtica , no complia el requisit, però jo al cap d'una setmana al lloc de treball i després d'una petita formació de poques hores vaig ser capaç de treballar-hi sense problema. Així doncs, era realment un coneixement indispensable? Si m'hagués auto-descartat per això no hauria aconseguit la feina....Molts cops, és la meva opinió, alguns dels requisits es posen a mode de filtre o perquè el perfil del lloc de treball no està prou ben definit per part de l'empresa.
    Sort als que esteu buscant feina, i no pareu de formar-vos mai, ni quan en trobeu una.
    Salut!

    ResponElimina
  4. Efectivament, caldria ser una mica més seriosos quan volem formar part d'un procés de selecció de personal, sembla que de vegades ens pensem que per ser llicenciats i amb l'especialitat feta ja n'hi ha prou, justament ara que el mercat laboral està com està i el que ens cal és fer valdre el nostre "valor afegit". Tot i que també he de dir que no totes les empreses són conscients del valor afegit dels diferents candidats, sembla que estan més preocupats per contractar operaris amb el sou més ajustat possible i no pas professionals que fassin crèixer l'empresa amb el seu capital humà.

    ResponElimina
  5. Hola! Felicitats Dina pel teu post! M'agrada molt, sobretot perque ens dones la visió des de l'altra banda... No obstant, a mi se'm crea una pregunta: si ja prou reduides són les ofertes laborals, si a més hem de descartar aquelles que "exactament" no són el nostre perfil... amb quines opcions en quedem?

    El que si trobo important és que a les entrevistes puguem mostrar com són nosaltres realment i quins són els nostre punts forts: el nostre... VALOR AFEGIT! ;-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora