VOLS VIURE UNA EXPERIÈNCIA ALS EEUU?

Post firmat per Iris Alarcón
    
     Tot just fa un mes i mig que vaig tornar de Houston. Aprofitant l’oportunitat que ens dona la residència de fer una rotació rural, vaig poder viatjar fins als EEUU per submergir-me en la seva societat, en la seva cultura i en la seva medicina. Us puc assegurar que va ser una experiència molt enriquidora i innolvidable! 

     Durant 6 setmanes vaig cursar la Pasantia Internacional para el Desarrollo Docente de Medicina Famliar y Comunitaria que organitza el Departament de Medicina Famliar i Comunitària del Baylor College of Medicine, una de les universitats de medicina més importants de l’estat de Texas. 


     Rellegeixo els meus apunts d’aquestes sis setmanes i el meu cap s’omple de conceptes nous i engrescadors: entrevista motivacional, gestió de la qualitat, oportunitats de millora, estils d’aprenentatge, aprenentatge basat en problemes, teràpia familiar… Durant les properes setmanes i mitjançant les meves publicacions, us intentaré transmetre els coneixements i les sensacions que vaig tenir a Houston. Avui, però, m’agradaria oferir-vos una visió panoràmica de en què consisteix el programa i quines habilitats t’ajuden a desenvolupar allà. 

     El programa docent de la Pasantia te diversos eixos centrals: educació, lideratge, recerca i desenvolupament profesional acadèmic. Tots aquests camps de treball els desenvolupàvem mitjançant molt diverses, i per mi algunes molt noves! metodologies de treball: classes, observacions clíniques i educacionals, estudi individual, tutors individualitzats i un ampli ventall de recursos docents i científics al teu abast. Al final de la passantia, calia presentar de forma oral el “projecte final” en el què es suposa que havies estat treballant durant les setmanes de treball al Baylor College of Medicine. 

     Un punt molt important és que la Càtedra Novartis de la Universitat de Autònoma de Barcelona ofereix dos beques per metges de medicina familiar i comunitària per poder assistir a la Pasantia. 

     Si voleu més informació sobre aquesta Pasantia podeu contactar amb la secretària del coordinador: rolvera@bcm.edu I si voleu preguntar-me directament a mi, podeu contactar per les diferents xarxes o a través del correu de l’Àgora Mèdica. 

     Ja estic desitjant explicar-vos més coses de Houston. Us espero a la següent publicació!


Comentaris

  1. És molt important no aturar-se mai. Estudiar, investigar, aplicar els coneixements i divulgar els avenços perquè tothom tingui accés a la millor atenció mèdica. Enhorabona i endavant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carles!

      Doncs si, és molt important aprendre continuament i compartir-ho amb els qui mes estimes i també amb aquells que no coneixes, perque la informació arribi com més lluny millor!
      Espero poder seguir compartint experiències amb vosaltres per anys i anys!

      Elimina
  2. Molt bona experiència, esperem els següents posts per saber-ne més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt interessant, segur que ens explicarà coses molt motivadores!!! Desde l'àgoraMÈDICA si necessiteu fer difusió de qualsevol activitat de la vocalia de Residents teniu tots els canals disponibles!!!

      Elimina
    2. Hola Vocalia!

      Em fa molta il·lusió la vostra resposta! Doncs si, l'experiència va ser boníssima! Tinc moltes ganes d'explicar-vos més i més! I no dubteu en preguntar-me tot allò que necessiteu saber! :-)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora