ALTRES FORMES DE DOCÈNCIA


Post firmat per JORDI MESTRES LUCERO  

     Els temps canvien i les formes de comunicació també ho fan, en el nostre entorn es poden començar a aplicar maneres de fer diferents, algunes més efectives, d'altres més atrevides.  T'imagines fer una sessió clínica online amb un altre centre de salut de l'altra part d'Espanya o del món, fer les sessions més saludables, crear un món virtual on crear debat i sinèrgies compartides, etc.

     En aquest post us vull parlar d'algunes opcions de reunió no tant tradicionals, creieu que podríeu utilitzar alguna?



 WEBINAR 

El concepte webinair sortiria de la fusió entre seminari + web, es tracta de la  realització de un taller, seminari o conferència online. Els participants es connecten a la sessió, que prèviament s'ha anunciat amb suficient temps d'antelació. És pot crear més o menys interacció amb l'audiència, posar presentacions o vídeo, les possibilitats són molt grans.

Un dels més coneguts i fàcils de fer servir és el Hangout de Google+
Si tens un compte de google+, pots programar una sessió en directe i donant el link de la conversa pots convidar a aquells que vulguis. La particularitat que té, és la possibilitat de penjar-ho després al teu propi canal de youtube (propietat de google), així és accessible per als que no s'han pogut conectar en directe.

Hi ha més aplicatius per fer webinar, en un proper post en parlarem més a detall.

 DOCÈNCIA A TRAVÉS D'UN BLOG 

Els blogs són una eina molt potent per a fer docència, permet interacció en forma de comentaris o aportacions, la seva difusió a través de les xarxes socials fa que arribi a molta gent. Alguns exemples d'èxit en el nostre sector:

-Temàtics: DERMAPIXEL
-Vídeo: BLOG DE ROSA
-Personals: DR CASADO, VICENTE BAOS


Podríamos poner muchos ejemplos más, si quieres saber más puedes consultar la blogosfera sanitaria de wikisanidad.

 REALITAT VIRTUAL 

L'exemple més conegut és SECOND LIFE, es tracta d'una plataforma de realitat 3.0, l'usuari no és passiu de l'acció sinó que interactua en un món creat de forma virtual i interacciona en temps real amb altres usuaris. Alguns exemples: +info La Societat Espanyola de MFyC (semFYC) ja disposa de plataforma a Second Life.

 WALKING MEETING 

Aquesta és una aposta curiosa, es tracta de fer reunions de treball tot fent un passeig, ho trobo curiós tenint en compte que estem en un món tant virtual i penjat a la xarxa tornar a pensar en el contacte físic i visual, aquest cop fent una passejada agradable, la limitació és el número d'assistents.




Podríeu utilitzar algunes d'aquestes propostes a la vostra activitat? Coneixes alguna altra forma diferent? Ho copartim?
¿Te parece interesante el concepto de...

Comentaris