Deixar de fumar? És possible!

Deixar de fumar és la millor decisió que pots prendre, ja sigui com a propòsit d'any nou o perquè sí. No sempre és fàcil, però si d'entrada tens el propòsit ferm de voler-ho deixar, tens part de l'èxit assegurat. Si abandones el tabac, guanyaràs salut, et sentiràs millor i l'estalvi de diners serà considerable (calcula quant et gastes en un any amb tabac).

En el termini menor a un mes, fixa el dia D, serà el dia que ja no fumaràs, escriu quins són els motius pels quals vols deixar de fumar, també que faràs quan tinguis moltes ganes de fumar. Si creus que no pots fer-ho sol/a demana ajuda a la teva infermera del teu CAP.
  • Si tens molt de desig de fumar, activa els mecanismes de defensa que tinguis pensats: mastega xiclet sense sucre, fes respiracions profundes, estira't i practica exercicis de relaxació, fes esport, menja fruita, etc.
  • Tingues presents els motius pels quals vols deixar de fumar
  • No pensis que per una cigarreta no passa res, el teu cervell (millor dit, la teva addicció al tabac) buscarà que “piquis”
  • Busca alternatives per passar l'estona, per allò de recórrer al tabac quan estem avorrits, fes passejades, escolta música, un bany relaxant, etc.
  • Un recaiguda en el procés, no és cap fracàs, no et desanimis i per això

Vols més informació útil:

Guia d'ajuda per deixar de fumar a 4 passos del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya:

Comentaris