Tries medicina familiar i comunitària...?

Aquest any triar especialitat s'ha convertit en una carrera d'obstacles: la pandèmia i les dificultats del sistema per fer una tria telemàtica no ho han posat fàcil. A més, les clàssiques xerrades i visites que hem fet totes i que eren molt útils per respirar l'ambient de les Unitats Docents i dels Centres d'Atenció Primària que més ens interessaven, s'han reconvertit en vídeos, "webinars" i altres... A l'àgora mèdica sempre hem participat activament en aquestes "rutes pre-MIR", aquesta vegada ens reconvertim i en aquesta entrada fem un recull de diferents iniciatives s'han posat en marxa i que poden ajudar-vos a triar.

  • La Cabecera ha creat un mapa interactiu i en constant actualització sobre les característiques dels Centres d'Atenció Primària de l'estat espanyol. Una de les coses més interessants és que hi ha el nom i correu electrònic de contacte dels residents del Centre per si necessites preguntar més.
  • El Consejo Estatal de Estudiantes de Medicina (CEEM) ha creat una taula on recull informació de totes les Unitats Docents estatals. Aquesta taula és molt interessant per què pregunta "l'impreguntable": les guàrdies es lliuren? Hi ha bon ambient? Quant cobres per una guàrdia? Està resposta per residents de les unitats docents i l'anonimat assegura fiabilitat.
  • #SerResidenteDeMFyCen...   És una iniciativa de la Sociedad Española de Médicos Generales y de Família on residents de MFiC expliquen les seves vivències de com és fer l'especialitat en les seves Unitats Docents.
  • A Catalunya, el Departament de Salut s'ha reinventat i ha creat el Saló del Resident en format virtual. Un espai web on trobar el què cal saber dels 59 centres que hi ha a Catalunya, distribuïts entre 42 hospitals i 17 unitats d’atenció familiar i comunitària.
  • El moviment #EligeMFyC ja fa tres anys que camina! En el blog trobareu entrades on s'explica quin és el dia a dia d'una metgessa o metge de família, i en el canal de youtube hi ha vídeos amb què, si encara esteu dubtant entre diferents especialitats, us clarificaran els dubtes que pugueu tenir.
  • La tria de l'especialitat de MFiC és un procés diferent de la resta d'especialitats! És un punt molt important que heu de tenir en compte i entendre bé: nosaltres triem dues vegades! Al ministeri la Unitat Docent i més endavant l'hospital i el CAP! Us ho expliquem en aquesta publicació del Capçalera de la CAMFiC
Finalment, us deixem aquest vídeo de youtube on expliquem què és la MFiC i com és el procés de tria en unes de les Jornades PostMIR de l'acadèmia AMIR:





Un últim consell, mireu, remireu, regireu... feu totes les llistes possibles i pregunteu tot el possible, escolteu les experiències de tothom i l'opinió d'uns i altres.... I al final de tot, trieu el que en el fons, sabeu que us farà feliç: la medicina de família i comunitària es porta a la sang!

Comentaris