INICIATIVAS EN NEURO #ffpaciente

foto: @jmestreslucero
Si avui és divendres toca #FFPaciente, compartir informació de qualitat per als pacients. En aquesta ocasió vull compartir un parell de recursos en malalties Neuromusculars i neurodegeneratives (ELA). La primera és una jornada científica per a pacients i familiars, la segona un bloc de referència per ELA i recomanar-vos un documental.

Endavant! Vols compartir algun recurs? Doncs deixa un comentari!




Forma part del projecte Aula EL, Espai de diàleg entorn a l'ELA (malaltia Lateral amiotròfica), sota el paraigua de BellvitgePacientsEl seu principal objectiu és presentar documentació fiable per als pacients, informació d'actualitat contrastada i establir un veritable canal de comunicació directe i fiable entre els professionals de la Salut especialitzats en ELA amb els pacients, cuidadors i familiars.



Organitzades per l'Associació Catalana de malalties Neuromusculars (ASEM), els propers 8 i 9 d'abril al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Una bona oportunitat per reflexionar i compartir entorn a aquest grup de malalties, hi participaran investigadors joves, pacients amb els quals compartir la seva visió. Una jornada científica pensada per a tots els públics.

Tancant aquest post m'agradaria recomanedaros un documental:

LAS ALAS DE LA VIDA (2006)

Sinopsi: "el metge Carlos Cristos, que als seus 47 anys pateix una malaltia terminal, crida a un director de cinema amic seu i li proposa que registri la seva lluita per viure i morir dignament, sense dramatisme, i "si és possible amb un somriure", acompanyant-lo en el trànsit entre la vida i la mort". (Font: FILMAFFINITY)

A Noticias semFYC: "El director acompanya amb la seva càmera durant tres anys a Carlos Cristos, i li ofereix la possibilitat de reflexionar juntament amb la seva família, amics, companys, metges i científics sobre les vivències i interrogants associats als grans temes de la fi de la vida, com el testament vital, la mort sense necessitats, la intimitat, la neurologia del morir, el dolor físic, el dolor moral, les cures pal·liatives, la mort digna... Des de l'acceptació, la serenitat i amb absoluta naturalitat "



Vols compartir algun recurs?
  Doncs deixa un comentari!



Comentaris