LES VOSTRES 10 MILLORS APP EN ATENCIÓ PRIMÀRIA: l'enquesta

Comencem una sèrie de post per explicar les conclusions sobre la sessió "LES VOSTRES 10 millors APP en Atenció Primària" del 25è Congrés CAMFiC #tgncamfic25. En aquesta primera aproximació us explico la metodologia utilitzada per obtenir aquestes conclusions i us explico l'enquesta realitzada als socis CAMFiC.


En el moment de rebre l'encàrrec de la pròpia CAMFiC per realitzar una sessió sobre les millors APP en Atenció Primària, em va sorgir el primer dubte, com seré capaç de seleccionar APP de capçalera en un mar de més de 100.000 aplicacions relacionades amb temes de la salut, i pujant ?!

Després de pensar i donar-li moltes voltes, i fins i tot plantejar-me suggerir que no era bona idea fer aquesta sessió, vaig pensar: ¿i si li pregunto a aquells que les fan servir que ens diguin quines utilitzen, però sobretot quines recomanarien? i això he fet...

Amb el que es va disenyar una enquesta tancada (via formularis de google) dirigida al 100% dels socis CAMFiC via mail (uns 4000), condicions:
  • Interessava que contestesin tan sols professionals de l'Atenció Primària, per aquest motiu no es va fer pública en xarxes socials ni al bloc.
  • Interessava conèixer aquelles APP que utilitzen i recomanarien
  • Preguntaríem per les que utilitzen com a professionals en el seu dia a dia, però també aquelles que "prescriuen" als seus pacients.

PARLEM DE NÚMEROS:

153 respostes emeses en dues setmanes
de les quals, 70 reconeixen utilitzar APP (un 46% dels enquestats)

Amb el que ens guiem per l'opinió dels 70 socis que utilitzen APP relacionades amb temes de SALUT i les recomanen


es descarten  2 enquestes per tenir respostes contradictòries
89 tenen alguna APP descarregada al seu smartphone, però 70 són les que les utilitzen... és a dir 19 tenen APP però no les fan servir...


DADES DEMOGRÀFIQUES:

76% de respuestes en femení



una àmplia gamma d'edats, tan solos destaquen amb un  23% la franja entre 41-45a

destaquen els/les professionals de MFiC, 95%,  lògic ja que la massa d'enquestats són els socis/es de la CAMFiC

àmbit de treball eminentment urbà, tot i això no és menyspreable un 15% de respostes d'àmbit rural (en termes relatius)


LIMITACIONS:
  • Es tracta d'una enquesta, de manera que les conclusions s'han de prendre com el que són, una opinió d'aquells que amablement van decidir participar-hi.
  • Hi ha la possibilitat que un algun soci hagués votat més d'una vegada, ja que l'enquesta s'ha realitzat amb link directe no personalitzat (no calia donar d'alta un nick o usuari)
  • L'enquesta representa al 3.82% del total de socis de la CAMFiC, amb el que evidentment no s'han de valorar els resultats com a representatius, si com orientatius, una cosa així com les recomanacions dels experts ...;)
continuarà...




Comentaris