LES VOSTRES 10 MILLLORS APP EN ATENCIÓ PRIMÀRIA: professionals

Seguim explicant que està donant de si la sessió sobre APP i Atenció Primària, toca parlar de les aplicacions que utilitzen els i les professionals i que han volgut recomanar. Un treball de formigueta, ja que 70 persones han realitzat fins a 185 recomanacions d'APP.


Abans de començar a desgranar les APP més utilitzades, és convenient realitzar uns aclariments:

-He Seleccionat 5 categories d'APP, per major nombre de recomanacions (fàrmacs, recursos mèdics, calculadores, pediatria i miscel·lània, més una extra)
-En cadascuna d'aquestes categories està descrita 1 APP que és la que més recomanacions ha tingut, a més es citen 1 o 2 més extra per nombre de seguidors.
-No Es tracta d'una llista tancada, ni categoritzada de més recomanada a menys. Us recordo que no és un Top10.


Ha estat la categoria amb més recomanacions realitzada, destaquen dos APP, i dues més extra:

L'app de la Guia Terapèutica de semFYC ha estat l'APP més recomanada en la seva categoria, seguit molt de prop per la de l'AEMPS. A destacar: és de pagament, encara que el preu és relativament assequible (si es compara amb la seva edició en paper), la interfície és senzilla (alguns usuaris la defineixen com massa senzilla) però com en tot l'important és el contingut. És l'APP de la coneguda versió en paper.

-aemps, una APP molt ben valorada pels seus usuaris, desenvolupada per l'Agència Espanyola del Medicaments i productes sanitaris. En ella podràs buscar tots els medicaments, principis actius i productes sanitaris comercialitzats a Espanya. Accedir a totes les fitxes tècniques i als prospectes del 100% de medicaments autoritzats.

-vademecum i medimecum, dos clàssics dels recursos en fàrmacs que també ofereixen les seves versions per a smartphone. La primera és gratuïta, la segona pica una miqueta més (uns 35 euros) però ofereix actualització diària.


L'APP de Medscape és tota una degana en la seva categoria, en anglès i gratuïta, així que doble benefici pràctiques anglès i et formes. Podeu llegir aquesta excel·lent revisió desomosMedicina (encara que la versió que apareix en el post és anterior a la versió actual)

-iDoctus APP en espanyol, en la línia de l'anterior, de consulta mèdica amb múltiples recursos (calculadores, monogràfics, vademecum, col·lecció multimèdia) A més també disposa d'una versió pediàtrica (iDoctus pediatria) i una altra versió de pagament lliure de propaganda.

-UpToDate: informació mèdica basada evidència, un molt bon aliat per portar a la butxaca. També en anglès...




La més recomanada en aquesta categoria és MedCalc, app en anglès, el seu desenvolupador compta amb més de 15 anys d'experiència, aquesta eina compta amb més de 300 fórmules mèdiques, score o classificacions.
-És un altre calculadora QxMD també compta amb múltiples seguidors. En anglès i gratuïta, amb més de 150 fórmules o escales mèdiques. No te les acabaràs ...

-altres calculadores o escales que heu recomanat: FRAX, REGICOR, etc. Les veurem en el document final.



DosisPedia és una APP desenvolupada per l'Hospital Costa de Lugo i finançada pel Col·legi de Metges de Lugo. Permet consultar de forma ràpida el fàrmac i la seva dosi, en relació al pes. Amb una interfície molt intuïtiva i fàcil d'utilitzar.

-Heu recomanat altres app en pediatria, però DosisPedia s'ha emportat la palma!



-ECG Práctico de la Societat Espanyola de Cardiologia, desenvolupada entre les especialitats de Cardiologia i Medicina Familiar i Comunitària. Útil, molt útil!

-vacunasamb aquesta aplicació podràs conèixer el calendari vacunal per ccaa, recomanacions en viatges a l'estranger, conèixer les pròpies vacunes, etc. Com veieu les vacunes sempre estan de moda, per bé o per mal ...

-Universal doctor speakeruna eina de traducció amb àudio incorporat. Si treballes en zones amb alta població immigrant que no parla espanyol, ja saps...

Com podeu veure han estat més de 10 les APP propostes en la sessió, moltes altres s'han quedat en el tinter, així que no us preocupeu, estaran totes disponibles en un document final... atents al blog ja #APPiAP

En el següent post abordem les APP que recomana als pacients.

Podeu recuperar  APP, SALUT I LA GENERACIÓ DO IT YOURSELFE

continuarà...


Comentaris