#CAMBIACONGRESO: fins a 7 definicions

Aquests dies torna amb força, almenys de sentiment, el concepte de #CAMBIACONGRESO coincidint amb la cita anual d'una de les societats científiques amb major capacitat de convocatòria. Us proposo donar un repàs a això de la llengua, que és molt rica, entra i sabràs per què...

Molt s'està dient i escrivint en xarxes socials, especialment Twitter, sobre com haurien de ser o no els congressos, sobre si tenen sentit o no, si cal replantejar models o abaixar la persiana i anar cap a un altre costat.

Anem per parts, segons la RAE (Reial Acadèmia Espanyola) tenim les següents definicions possibles per congrés, amb el que tu decideixes a quin tipus de CONGRÉS vols anar:

A la primera accepció, la RAE ja dóna de ple en tota la diana, si és que aquests empollons !:

1. m. Junta de varias personas para deliberar sobre algún negocio.
Llavors que us estranya que alguns congressos semblin més una fira de mostres que una reunió científica. Molts congressos, jornades, cursos o el que vulgueu són negoci en estat pur i sense dissimular, segons la RAE és 100% definible, així que tu decideixes on vols estar. Vas a fer negocis o compartir ciència...

2. m. Conferencia generalmente periódica en que los miembros de una asociación,cuerpo, organismo, profesión, etc., se reúnen para debatir cuestiones previamente fijadas.
Aquesta em sembla bastant lògica, es decideix sobre quins temes tractarem i ens reunim per a això, no veig el negoci per enlloc, no hi ha necessitat que ens venguin res (ni matalassos Maripili, ni pichigüilis, ni chorradín, ni homeopatín... senzillament no entra en la definició, NO PROCEDEIX)

De la definició 3 a 6, res i molt a dir, però ho deixo per a El Intermedio

3. m. Congreso de los Diputados.
4. m. Edificio donde los diputados a Cortes celebran sus sesiones.
5. m. En algunos países, asamblea nacional.
6. m. En algunos países, como los Estados Unidos de América, conjunto de las doscámaras legislativas.

Interessant i de menció apart és la 7:

7. m. desus. Cópula carnal.
Ja ho deía un pope d'això de twitter: "Mantinc la teoria que la gent va als congressos a follar, sense més. És car, però si t'ho paguen..." Amb el que tu sabràs... això si, utilitza preservatiu... cal donar exemple !

Així que tu decideixes: digues a quin congrés vas i et diré de quin pal vas ...

Comentaris