EL PODER DE COMPARTIR... a propòsit de 2 tuits

La Xarxa de l'ocellet

Aquest post tracta sobre el poder de compartir en xarxes socials y sobre la interacció entre persones a la xarxa. La importància d'interactuar i lo bé que ens senten les converses en el núvol d'internet. Un experiment, realitzat a l'atzar, dos tuits un mateix dia, sobre dos programes de televisió i dos periodistes...



Us poso en situació: 23 d'Abril, Sant Jordi, un dia molt especial i en què pràcticament tothom surt al carrer, roses, llibres i molt bon ambient, un dia laboral insuperable amb aires de festiu TOTAL. Aquest dia els principals programes de televisió i de ràdio treuen els seus platós a les places, una bona ocasió per veure'ls en directe.

PRIMER TUIT

Es tracta del programa líder dels matins de la televisió pública de Catalunya (TV3) en ple centre de Barcelona, al tuit s'utilitzen, a més de les etiquetes #Barcelona i #SantJordi, el compte de tuiter del programa, de la seva presentadora i de la cadena. La interacció amb aquests comptes va ser nul·la, cap retuit per part de cap d'ells, ni tan sols un trist favorit ... el resultar una pobra interacció i pràcticament cap repercussió:




SEGON TUIT

En aquest cas el protagonista és el programa d'Alfons Arús, Arucitys, amb una de les seves redactores, Laura Fa micròfon en mà als jardins del Palau Robert. Què penseu que va passar, ja que el retuit de la pròpia periodista i el favorit del programa, a partir d'aquí favorits i retuits, per part de seguidors del programa. Al final fixeu-vos que va passar amb l'abast del tuit:


Dit d'una altra manera, quan compartim arribem molt més lluny, superem més metes i sobretot generem conversa, amb aportacions que poden ser molt útils (ja sé que no és el cas dels dos tuits que us presento, que tan sols són dues fotografies de dos periodistes, però ja ens serveix com a exemple)

T'atreveixes a conversar?


Comentaris