XARXES SOCIALS I FORMACIÓ? (1) impacte

Les noves tecnologies i en particular les xarxes socials poden ser una bona forma de seguir en formació. Existeixen gran varietat de propostes ja en actiu, des de blocs, canals de youtube, comptes de twitter, sessions en streaming i molt més. Però em pregunto: són realment útils les xarxes socials per seguir formant-nos com a professionals de la salut?


En aquest sentit vaig llançar fa 7 dies una pregunta a l'aire, bé millor dit al núvol de twitter:
Em vaig posar una condició, no demanaria a ningú que contestés la pregunta, és a dir tota les accions i respostes al meu tuit serien voluntàries. Això si, vaig demanar que en cas de contestar utilitzessin el hashtag #FormRRSS, per poder mesurar amb dades objectives l'impacte generat. Segons les analítiques de Twitter als 7 dies de fer la pregunta, el tuit origen va ser vist més de 1400 vegades:


Però anem per parts, per una banda analitzant el hashtag amb TweetBinder, es van obtenir els següents resultats en els 7 primer dies:


Es van generar més de 118.000 impactes potencials, això és la quantitat potencial de vegades que algú ha pogut veure el hashtag (es parla de potencialitat no de realitat). Destaca que van ser 36 contribuents, és a dir persones que van participar mitjançant alguna acció (van respondre a la pregunta, compartir el tuit, etc.), menció especial als 8 links o imatges compartides (es van compartir links a pàgines web o blocs sobre el tema, una presentació de Slideshare i la fotografia d'un llibre especialitzat sobre la qüestió).

En resum, l'impacte generat és important, tenint en compte que vaig realitzar una acció no planificada ni de bon tros vaig utilitzar una estratègia per generar accions. Posa en evidència el gran potencial que tenen les xarxes socials per generar opinions i accions i no hauríem de passar per alt la seva utilització.

Demà us penjaré les conclusions de perquè poden ser útils les xarxes socials en formació, quines opinions han deixat els 36 contribuents al hashtag #FormRRSS. I dimarts que ve tractaré les limitacions a tenir en compte, dada molt interessant a considerar si no volem morir d'èxit o viure en una bombolla digital ...

i demà Dissabte, tot a la 

Comentaris