PÈRDUES VITALS, FINAL DE VIDA I THE LEFTOVERS

-Què és el que passa?
-La vida és el que passa, aprofítala.
Avui faré una cosa que no he fet mai al blog, recomanar una sèrie. No és una sèrie qualsevol i tampoc, cal dir-ho, és apta per a tots els públics, es tracta de The Leftovers, una sèrie sobre les pèrdues de la vida, el dol i sobretot sobre el patiment dels que es queden.


A la vida es guanya i es perd, però es viu


Molts dels que llegiu el blog sou sanitaris i us enfronteu a les pèrdues humanes, parleu amb els vostres pacients sobre el que suposa perdre un ésser estimat, el buit que queda al perdre a un fill, acudiu a domicilis en què viuen avis sols perquè ja no els queda ningú o gairebé ningú. Ens enfrontem com a professionals però també com a persones, perquè tots tard o d'hora perdrem a algú.

Aquesta sèrie tracta sobre les pèrdues i sobre els que es queden, de com reaccionen les persones davant l'incomprensible, davant les injustícies que de vegades té la vida, del que passa en el dia a dia quan t'adones que has perdut els teus pares o els teus fills o la teva parella, en fi, la vida tal qual.
Avís:
 és una sèrie que al principi costa d'entendre, plena de missatges i imatges en codi, que segons va transcorrent la trama es van aclarint, en part, perquè alguns dels misteris es reserven per a una segona temporada. Tot comença un dia qualsevol al que de forma misteriosa i simultània desapareix el 2% de la població mundial, la trama se centra en el que passa a posteriori en un poble qualsevol a les afores de Nova York.

L'important no és quina és la causa de la desaparició, no tracteu d'intentar entendre això, perquè en el fons dóna igual. L'important és el que els passa als personatges que es queden, el que viuen, el que senten, les seves pors, els seus desitjos, les seves ganes de superació o la necessitat de buscar una sortida, encara que aquesta sigui difícil d'entendre o acceptar.Podéu veure el Trailer penjat a la llista The Leftovers del canal HBO:

En fi, a mi m'ha agradat el missatge, m'ha fet pensar i reconsiderar coses, en algunes escenes he deixat anar alguna llàgrima i en altres he sentit alleujament. És una sèrie sobre sentiments i sobre la condició humana. Evidentment és una sèrie i busca impactar, però el conjunt, per a mi, val la pena.

Comentaris