COMUNICAR, INVESTIGAR, VIVIR #agoraGC (3)

Post firmat per IRIS ALARCON BELMONTE

PRIMER DIA DEL CONGRÉS!
El primer dia d’un congrés sempre és un dia molt especial, ple d’emocions i d’il·lusió!! I així és com jo vaig començar el Congrés de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (SEMFyC)!!

Aquesta publicació pretén ser els vostres ulls i oïdes per aquells qui no heu pogut participar de forma presencial… es tracta de la MEVA experiència durant el Congrés! Amb més de 10 sales amb activitats simultànies és del tot impossible poder anar a totes... així que qualsevol de les aportacions que en feu seran benvingudes!!


“DEJANDO HUELLA EN TUS PRESENTACIONES”

Sessió realitzada per @fernandofabiani, UN IMPRESCINDIBLE de l’esfera actual en comunicació i marca personal. Participar en una de les seves xerrades és rebre una bafarada d’aire fresc, innovació, alegria i energia! Molt recomanable seguir-lo a TW i si teniu l’oportunitat de veure’l en directe, és èxit assegurat! Podeu recordar la xerrada via TW amb l’etiqueta #PresentacionesGC

Us deixo l’enllaç a una presentació que va realitzar en Fernando Fabiani sobre urgències en atenció primària, per a que el gaudiu en directe.


“Feu la vostra presentació pensant que canviareu el món” 

“UTILIZACIÓN DE BASES DE DATOS DE HISTÓRIAS CLÍNICAS”

Es tracten de bases de dades de salut que s’extreuen de les històries clíniques del pacients. Els ponents ens van explicar les seves avantatges com son:

Representativitat: obtingudes de la pràctica clínica habitual
No requereixen Consentiment Informat
Donen informació sobre l’exposició d’una forma fiable

Al final de la sessió es va crear un debat interessant que, us confessaré, era el motiu pel qual jo havia anat a aquesta xerrada!… I la confidencialitat?... Existeixen molts aspectes ètics sobre la pràctica entorn aquestes bases de dades que creen dilemes ètics que es mereixen un debat entre la professió sanitària i general… estem disposats a obrir la caixa de pandora?

PRESENTACIÓN PÓSTER: ÀGORAMÉDICA

“Una imatge val més que mil paraules!” Aquí teniu l’enllaç de la presentació e l’ÀgoraMèdica!




CONFERENCIA INAUGURAL: Los cuidados paliativos:
la atención integral al paciente avanzado y a sus familiares

El Dr.Marcos Gómez Sancho, ens va donar una GRAN LLIÇÓ sobre l’ànima de la nostra professió: l’ATENCIÓ INTEGRAL al pacient, en totes les seves dimensions, recordant de forma especial la dimensió ESPIRITUAL i FAMILIAR dels èssers humans. GRAN presentació, GRANS paraules, GRANS sentiments… Només us diré que la meva amiga va acabar emocionada amb llàgrimes als ulls…

“Si quieres la vida, prepárate para la muerte”

“Hemos transmitido a la humanidad una absurda idea de inmortalidad, una absurda omnipotencia médica”

“Añadir una barandilla a la escalera analgésica de la OMS. La barandilla del cuidado del bienestar, la dimensión espiritual y atención a la familia”

“Si no podemos dar días a la vida, demos vida a los días. Claude Bernard”

Comentaris