5 FINALISTES ALS PREMIS BLOG CATALUNYA 2013

Post firmat per JORDI MESTRES

En aquest post vull donar-vos cinc cèntims dels 5 blogs finalistes en la categoria professional i l'àrea temàtica d'Universitat, Recerca i Ciència.

L'entrega de premis es farà a Granollers el proper 28 de Setembre, podeu seguir la convocatòria a www.stic.cat. Per a l'àgoraMÈDICA ha estat tota una sorpresa ser finalistes d'aquests premis sent el primer any en que ens presentem, el que fem ho fem perquè ens agrada i els reconeixements sempre són benvinguts.


Té com a finalitat donar a conèixer notícies i comentaris relacionats amb la professió de bibliotecari-documentalista. Editat per Amadeus Pons, professor de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona. A part de la publicació de post, presenta tres apartats diferenciat: nous perfils, emprenedoria i ressenyes d'estudis.

Bloc centrat en la metereologia, forma part d'ara ciència (www.ara.cat). El seu editor és Diego Lázaro, Llicenciat en Geografia per la UB i máster en Climatologia aplicada. Presenta tres categories principals: Climatologia, General i Meteorologia.

Aquest bloc neix amb la intenció de tractar temes d'interés per a la professió sanitària i especialment a la Medicina Familiar i Comunitària. No pretèn donar cap lliçó magistral sobre temes acadèmics, per això ja hi han altres blocs fantàstics. A l'àgora presentem tres línies principals de post: recerca de feina, competències i salud2.0. A més a més hi trobareu diferentes apartats amb informació d'interés: relacionada amb el període de residència (MIR), formació, ofertes laborals, oci, etc. El seu editori principals és qui escriu aquestes línies Jordi Mestres, m'acompanyen també Iris Alarcón i Dina Cardona. Podeu llegir més sobre nosaltres aquí.

Es tracta d'un bloc d'intercanvi d'informació per als professionals d'Atenció Primària. Editat per Miguel Molina, Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. En els seus post es van tractant temes relacionats amb l'activiat diària del Metge de Família, actualitzacions terapèutiques, procediments, guies i protocols, etc. Presenta diferents apartats, Kioskomed: resum de les últimes entrades a blocs docents, de groups de treball, etc. CAP WEB formació, on en diferents apartats es treballen aspectes relacionats amb l'exploració física, interpretació de proves, etc. i finalment La consulta WEB on es tracten temes d'interés per al propi malalt.

Bloc que pretèn de forma amena parlar sobre temes de medi ambient (fauna, flora, residus, natura, etc.) Forma part de la iniciativa www.estol.cat, una xarxa de blocs temàtics escrits en català. Els principals redactors d'aquest bloc són: Anna Oliver, Clara Arnedo i Jaume Mas.

A tots ells molta sort, només pel fet de les ganes i la il·lusió que hi poseu en explicar allò que us apassiona ja us fa GRANS!

Comentaris

  1. Hola Jordi,

    Felicitats pel teu Blog. M'agrada molt i penso que estas realitzant un bon treball. En relació a a l'entrada que realitzes dir-te que no has esmentat l'escriptori clínic. http://www.netvibes.com/miguelmolina2008#Inici

    Aquesta eina, és un escriptori virtual personalitzat, semblant a la ex-Pàgina Principal Personalitzada de Google (iGoogle), MSN Live o Inici.és.

    Visualment està organitzada en solapes o pestanyes (tabs), on cada solapa en general, és en sí un agregador de diversos mòduls i ginys desplaçables prèviament definits per l'usuari.

    Aquests mòduls, en el seu torn, actuen com a petites finestres el contingut, i són generats per un altre servei web o miniaplicacions.

    Per mi és un sistema d´informació diària de gran válua pel "dia a dia" dún Metge de Família.

    Salutacions

    Miguel Molina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miguel, realment hi ha blocs amb molt bona feina feta, també el teu!! Tal com apuntes amb més dades al respecte!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver realitzat un comentari. Entre tots fem creixer l'àgora