Jo... només d’imaginar-me parlant en públic... TREMOLO!

Post firmat per IRIS ALARCON

Tot sovint hem pregunten quin és el meu secret per no posar-me nerviosa davant d’una presentació oral! Com ho fas per no angoixar-te? Per dormir la nit abans? Per què et mostres tan tranquila i confiada? No et quedes en blanc davant de les preguntes...?

Les respostes no són fàcils... En primer lloc, crec que el fet de fer teatre amateur des de fa quinze anys em fa tenir un cert avantatge. Quan algú interpreta dalt d’un escenari està desenvolupant moltes de les habilitats necessàries per poder fer una comunicació oral, entre elles desenvolupar d’una forma adecuada la VEU i el GEST, controlar els IMPREVISTOS que sorgeixen en el “directe” i minimitzar el terror que un sent amb el maleït PÀNIC ESCÈNIC.


Ara bé, entre nosaltres us explicaré un secret.... TOTHOM sentim aquest “cuquet” els minuts previs a fer la nostra presentació, per mooooolta experiència que un tingui, per moltes vegades que un s’hagi posat davant de l’auditori, sentir el cuquet és inevitable i fins i tot positiu! Sempre que no se’ns torni en contra.

Avui, per ser la primera vegada que parlem d’aquest tema, m’agradaria explicar-vos del que per mi, és la base de qualsevol acte comunicatiu. Per mi allò que és bàsic i imprescindible és GAUDIR-HO! Si, exactament, pasar-ho bé. És clau pensar en positiu davant d’allò que anem a fer: visualitzar-nos davant del nostre públic i pensar que allò que estem fent és divertit, gaudir de que moltes persones ens estiguin mirant i sentint allò que estem explicant. Si prepares tant el material audiovisual com allò que has de dir pensant en com serà la millor manera en que tu gaudeixis d’aquella estona, segur que, en primer lloc, tu t’ho passaràs bé i també faràs que, en conseqüència, els altres ho facin! Si tu et diverteixes amb allò que fas, qui et mira ho captarà i també s’ho passarà bé.

Així que, la meva primera recomanació sobre el gran repte de la comunicació oral és: PENSA EN COM FER-HO PER A QUE SIGUI UNA ESTONA DIVERTIDA! Segur que així, estaràs més aprop d’aconseguir-ho!

Comentaris