FONTS DE RECLUTAMENT

Post firmat per DINA CARDONA

Bon dimecres! Avui m'agradaria explicar què son les fonts de reclutament i per a què serveixen. 

 RECLUTAR  és reunir gent amb un propòsit determinat.

Així, les fonts de reclutament són els llocs/espais web on les empreses donaran a conèixer les seves vacants al major número de persones qualificades i motivades per a realitzar la feina. Òbviament serveixen per a obtenir a la persona més apta per a la feina. 


->Fonts de reclutament: 


ORGANISMES PÚBLICS

OTG: Oficines de Treball de la Generalitat, són les oficines del SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya). A les oficines es poden consultar ofertes de feina penjades a un taulell. 
És l'òrgan de l'administració de la Generalitat que fa d'intermediari laboral a Catalunya. A través de la web www.oficinadetreball.cat, es poden consultar les ofertes que tenen. 


EURES: ofertes de feina a 32 països europeus

PORTALS/WEBS PRIVATS

infojobs: web líder a Espanya 

infoempleo: portal reconegut 

laboris: ofertes en posicions mitges 

monster: més global i a nivell europeu 

turijobs: ofertes sector turístic

PROFESSIONALS

->Col·legis professionals: BARCELONA   GIRONA    TARRAGONA  LLEIDA

->Gremis professionals 


->Associacions 


EMPRESES PRIVADES

ETTs: per feines temporals, de temporada, substitucions, etc. A la WEB del Ministerio de Empleo y Seguridad Social del Gobern Espanyol es poden consultar totes, per ordre alfabètic, província, etc. 


Consultores/Empreses de Selecció: per feines de caràcter indefinit, n'hi ha moltes, depenent del treball que busquem, n'hi ha de més adequades.


Caçatalents/Headhunters: normalment són ells els que ens contactaran, per posicions qualificades.

XARXES SOCIALS 


Linkedin: red de contactes professionals 


Twitter: cada cop més en ús per empreses grans i/o multinacionals, per donar a conèixer les seves vacant 


Facebook: encara que no ho sembli, hi ha empreses amb perfils a Facebook, on anuncien ofertes de feina. Recomano anar amb compte amb el que pujem al Facebook. Amb llistats d'amics, podem configurar qui veu quines coses.

WEBS d'EMPRESES

Important tenir un llistat d'empreses on volem treballar, i mirar les seves ofertes

CONEGUTS

Sembla obvi, però a qui millor podem dir què estem buscant feina és a la gent a la que coneixem i que ens coneix. Doncs, vulguem o no, la gent que ens envolta, són qui millor ens coneix i qui millor pot parlar de nosaltres si estem buscant feina. No parlo de què ens "enxufin", no. Simplement, que diem què volem, i si surt una vacant on treballen, ens agrada l'empresa, les tasques... no tenim més que adequar el nostre CV i enviar-ho: per la web de l'empresa, pel nostre conegut, per infojobs... així a l'empresa li quedarà molt clar que volem la feina, i si tenim el perfil i parlen bé de nosaltres, ja tenim molt de guanyat. Però no tot, encara hem de fer entrevistes i demostrar la nostra vàlua i qualificació a nivell personal i professional.

Important: 
Això només és un llistat orientatiu de fonts de reclutament que hi ha disponibles. Com a candidat o persona que busca feina NO cal estar a totes, però si saber quines són les que tenen les ofertes més adients a la posició que volem i tenir el CV a aquestes.



Dina Cardona Revuelto
dinacardonarevuelto@gmail.com

Comentaris