CAPÇALERA O FAMÍLIA?

A les pasades #JornadaResidents2013 de Metges de Família durant la xerrada inaugural es va produir un fet que vull compartir amb vosaltres, en el torn obert de paraules va sorgir el tema de si nosaltres som Metges de Família o Metges de ''Capçalera'' El que va quedar clar és que ens hem de començar a creure el fet que darrera de Metge (encara que no ho anem dient) hi caldria posar especialista, perquè ho som i molt ben formats per cert.

Hi havia qui deia que Capçalera era un terme més romàntic, que definia molt bé quina era la nostra posició en el sistema sanitari, al costat del malalt, ja que som el seu metge de referència i fins i tot estem al capçal del llit quan les coses van malament. És veritat que som dels pocs metges que tenim l'honor (no sé si aqueta seria la paraula més adient) de poder entrar a casa dels nostres pacients, sabem exactament com viuen, quina olor fa casa seva, si viu amb humiltat  però ho fa amb dignitat.

Altres deien que el correcte seria Metge de Família, perquè coneixem a tots els membres de la família (si formen part del mateix contingent) i tenim una visió que va més enllà d'un únic individu o malalt.

Sigui com sigui, tenim la sort de treballar fent una feina apassionant.
Hi ha portes de domicilis que són de foto...
post enESP

Comentaris